top of page

Materiaal huren of kopen

Updated: Apr 5, 2021

Het is een vraag die jaarlijks terug komt, moet ik mijn materiaal kopen of huren en welk materiaal koop ik beter in plaats van te huren.Ski's en Snowboard


Als je meermaals gaat skiën of boarden per jaar begint het interessant te worden om je ski's/board aan te kopen. De ski's/board zijn van jou en je geraakt gewoon aan je materiaal.

Er zijn verschillende merken en soorten van ski's/board en elk hebben zij hun kenmerken.

Let op, je ski's/board hebben ook een onderhoud nodig, als je twee keer gaat skiën of boarden per jaar is een jaarlijkse slijp- en waxbeurt een aanrader.

Indien je maar 1 of 2 keer op skivakantie gaat is het interessanter om te huren. Je krijgt ski's of board die goed onderhouden zijn en je kan kiezen voor de nieuwste modellen.

Kies je voor een topski of board dan wordt de huurprijs wel duurder.


Botten


Je skibotten zou ik aankopen als je het skivirus te pakken hebt.

Als je niet weet welk type skibot is het best dat je verschillende types huurt tot je de ideale bot hebt gevonden, bij het huren hou je rekening met het comfort en je niveau van skiën. Vertel de verhuurder dat je graag skibotten koopt en er verschillende wil testen, als je er dan koopt trekken zij meestal de huurprijs ervan af.

Voor snowboarders hetzelfde verhaal al zijn deze botten veel comfortabeler waardoor je veel sneller een keuze kan makenkledij en helm


Helmen kan je bij elke skiverhuur huren, hier stel ik ook voor als je het virus eenmaal te pakken hebt om je eigen helm te kopen, zolang je met de helm geen zware botsing maakt kan die lang meegaan, controleer hem regelmatig of er geen schade aan is.

Er bestaan winkels die kledij verhuren, de prijs van huren ligt dicht bij de aankoop van instapmodellen van de grotere ketens.

Kijk ook een keer op tweedehands of op skibeurzen, daar kan je ook een koopje doen.
#bloggingtips #WixBlog

18 views0 comments
bottom of page