top of page

Op welke leeftijd kan je kinderen leren skiën?

Updated: May 10, 2021

Op welke leeftijd kan je kinderen leren skiën?


De groei van kinderen is heel verschillend wat het moeilijk maakt om de juiste leeftijd te bepalen. Het is belangrijk dat je kind voldoende krachtig en motorisch voldoende ontwikkeld is alvorens ze op de skilatten te zetten.


Heeft je kind al voldoende kracht in zijn benen en is zijn of haar grove motoriek goed ontwikkeld op drie jarige leeftijd dan zal hij of zij het skiën snel aanleren. Bij de grote meerderheid is dit op 4 jaar, daardoor starten de meeste skischolen en organisaties hun lessen op die leeftijd.

Een kind leert enorm veel door veel te oefenen en door voorbeelden na te doen, daarom is het heel belangrijk in kleine stapjes de oefening uit te voeren en dit met een correcte demonstratie.

Door volgende oefeningen uit te voeren kan je zijn grove motoriek al testen:

- Kan buigen en tenen aanraken zonder de knieën te buigen.

- Houdt van balspelletjes en is handig in het vangen en nemen van de bal.

- Rennen op hun tenen.

- Klimmen, glijden en spingen.

- Loopt vaardig over een lijn of scheuren in het voetpad.

- Een tiental seconden op 1 been staan.

- Hinkelen op 1 been (links en rechts) over twee meter.


Als je ervan overtuigd bent dat hun motoriek ok is en je wil zeker zijn dat je kind voldoende ontwikkeld is om te skiën, dan is de enige ultieme test hen een keer op de ski’s zetten. Dit doe je best op een skipiste in de buurt alvorens een skivakantie met skilessen te boeken. Ski, Chill & Enjoy biedt privé skilessen aan te Peer, ook voor de allerkleinste. Deze lessen garanderen veel meer plezier op jullie volgende skivakanties.
35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page